Norwegian si půjčí obří Airbus A380 pro dálkové lety, chybí mu dreamlinery

A380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi Fly

Nezvyklým způsobem řeší nedostatek boeingů 787 ve své flotile norská nízkonákladová společnost Norwegian Air Shuttle. S portugalskou společností Hi Fly

Nezvyklým způsobem řeší nedostatek boeingů 787 ve své flotile norská nízkonákladová společnost Norwegian Air Shuttle. S portugalskou společností Hi Fly se dohodla na pronájmu největšího osobního dopravního letadla na světě, Airbusu A380.

Jako první o tom informoval server ThePointsGuy.com, kterému informaci potvrdil mluvčí Norwegian. Letadlo nasadí od 4. srpna na linku z Londýna – Gatwicku do New Yorku. Změna typu letadla se objevila už i na serveru FlightRadar24.

Norwegian pronájmem velkého letadla řeší kvůli výpadku dreamlinerů na této trase. Ty jsou vybaveny motory Rolls-Royce Trent 1000, které čelí velkým problémům a provozovatelé letadel s těmito motory musí letadlo častěji odstavovat kvůli kontrole. Letecké společnosti kvůli tomu musí rušit stovky letů.

V rezervačním systému Norwegian zatím A380 není, lety plánované pro A380 jsou označeny jako vyprodané. Server ThePointsGuy.com současně upozorňuje, že se cestujícím otevře možnost cestovat jednou z nejlepších tříd v letadlech na světě: jde o letadlo po Singapore Airlines, jejichž první třída patřila pravidelně k oceňovaným jako nejlepším na světě. Norwegian nabízí na transtlantických letech jen dvě třídy, u kterých je v ceně zhruba dvojnásobný rozdíl. Do první třídy bude usazovat cestující náhodně.

Zpráva o nasazení na linky Norwegian přichází jen den poté, co Hi Fly pronajal letadlo společnosti Thomas Cook na lety ze Skandinánive do Středomoří.

Po Norwegian si má půjčit letadlo další dopravce kvůli problémům s dreamlinery. Podle serveru ATW Online  si je má pronajmout Air Austral pro lety mezi Paříží a ostrovem Reunion.

Tagy Airbus A380 Hi Fly Norwegian Air Shuttle
Žádné komentáře