A380 po Singapore Airlines poprvé letí jako středomořský charter

A380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi Fly

Společnost Hi Fly, která jako první začala provozovat deset let starý Airbus A380 po Singapore Airlines, má prvního nečekaného zákazníka.

Společnost Hi Fly, která jako první začala provozovat deset let starý Airbus A380 po Singapore Airlines, má prvního nečekaného zákazníka. Letadlo dnes vypravilo na trasu mezi Kodaní a Larnacou společnost Thomas Cook Airlines. Jde o první případ, kdy tak velké letadlo nasadí na středomořské chartery.

Původní zprávy mluvily o letu z Kodaně na Rhodos, kde došlo v neděli ke kolapsu odbavovacích systémů a letiště bylo na několik hodin uzavřeno. Na vrcholu sezóny se nepodařilo dostat lidi včas domů, někteří museli čekat i několik dní na odlet. Nakonec však letí na Kypr, protože na Rhodos poslal dopravce už dříve jiná letadla. Ty ale chyběla pak na lince na Kypr a proto zaskočila A380.

Airbus A380 pod maltskou značkou 9H-MIP je první z několika největších osobních letadel na světě, které původně létaly pro Singapore Airlines. Poslední komerční let tohoto letadla proběhl v listopadu. Hi Fly už dříve uvedl, že se dohodl se zatím nejmenovanou evropskou aerolinkou na dlouhodobějším pronájmu. U Thomas Cook ji čeká zítra ještě podle serveru FlightGlobal další let zítra: z Osla na Mallorcu a zpět.

Tagy A380 Hi Fly Thomas Cook Airlines
15 komentářů