Noční vlak z Londýna do Skotska čeká velká proměna, většinu zaplatila vláda

Nový vlak Caledonian Sleeper. Foto: SercoNový vlak Caledonian Sleeper. Foto: Serco

Na svoji budoucí trasu mezi Londýnem a Edinburghem se v úterý poprvé vydala souprava složená ze šestnácti zcela nových vozů,

Na svoji budoucí trasu mezi Londýnem a Edinburghem se v úterý poprvé vydala souprava složená ze šestnácti zcela nových vozů, které od konce května nahradí noční vlak Caledonian Sleeper. Po zahájení pravidelného provozu půjde o nejluxusnější noční vlak v Evropě.

Nový vlak Caledonian Sleeper. Foto: SercoNový vlak Caledonian Sleeper. Foto: SercoNový vlak Caledonian Sleeper. Foto: Serco

První jízdu zatím bez cestujících oznámila společnost Serco, která vlak bude provozovat. Jde o vagóny od španělského výrobce CAF, které se testovaly i v Česku na železničním zkušebním okruhu ve Velimi.
Vstupujeme do finální fáze testování a schvalování, abychom mohli v květnu před hlavní sezónou vyjet,“ řekl Ryan Flaherty, který má Caledonian Sleeper na starosti. Náběh nových vozů má zpoždění přes roku.

Nová vozidla stála přes sto milionů liber, 60 milionů z nich zaplatila skotská vláda. Má zajistit pohodlné cestování klientele, kteří míí na prázdniny nebo za byznysem. Vlak má jezdit mezi Londýnem a Skotskem šestkrát týdně. Na úvod budou jezdit na trase Lowlander route z Glasgow / Edinburghu do Londýna, později bude nasazena i na delší Higlhlander route, která vede až do Inverness.

 

Tagy Caledonian Sleeper Serco
12 komentářů