Nejluxusnější noční vlak v Evropě vyjel s cestujícími, dorazil s tříhodinovým zpožděním

Nový vlak Caledonian Sleeper. Foto: SercoNový vlak Caledonian Sleeper. Foto: Serco

Noční železniční spojení Londýna se Skotskem dostalo od začátku týdne novou podobu. Společnost Serco oficiálně spustila noční vlaky z Londýna

Noční železniční spojení Londýna se Skotskem dostalo od začátku týdne novou podobu. Společnost Serco oficiálně spustila noční vlaky z Londýna do Edinburghu a Glasgow s novými vozy, které vyrobila za 150 milionů liber společnost CAF.

Start ale nedopadl zcela podle představ. Z obou směrů nabraly vlaky kvůli technickým problémům značné zpoždění, ve směru ze Skotska podle BBC dokonce tři hodiny. Podle společnosti Serco jde ale jen o počáteční chyby, které budou rychle odstraněny. Všech 75 nových vozidel by mělo jezdit do konce června.

Serco nové soupravy nasazuje zatím na spojích Lowlander do Edinburghu a Glasgow, na vlacích Highlander až do Aberdeenu a Fort William se objeví od června.

Pro některé cestovatele přinese nový vlak zdražení: dopravce upustil od toho, aby do lůžkových či lehátkových vozů umístil do jednoho kupé i neznámé cestující. Novinkou je umístění zamykatelných schránek na cennosti v tradičním kupé k sezení. Nejlevnější jízdenka stojí 35 liber jen k sezení, cena za dvě lehátka začíná na 170 librách. Nejdražší je kupé s dvoupostelí za 470 liber včetně vlastní sprchy a toalety.

Novinkou je i vstup do kupé na kartu podobně jako v hotelu nebo wifi připojení v celém vlaku. Investici částečně financovaly britská a skotská vláda.

Tagy Caledonian Sleeper noční vlaky Serco
14 komentářů