Noční Prahou putoval nezajištěný vagon. Projel Libní, zastavil se až ve Vysočanech

Nezajištěný vagon, který se rozjel z Malešic. Foto: Drážní inspekceNezajištěný vagon, který se rozjel z Malešic. Foto: Drážní inspekce

Vagon RegioJetu vyjel z nového zázemí dopravce v Malešicích, ujel přes sedm kilometrů.

Těsně po půlnoci se dnes v noci ve stanici Praha-Malešice rozjel nezajištěný vagon a pokračoval na širou trať. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala šlo o jedno drážní vozidlo, které ujelo ze šesté staniční koleje.

Poté, co se vůz dal do pohybu, projel stanici Praha-Libeň a byl zastaven až ve stanici Praha-Vysočany. To představuje vzdálenost více než sedmi kilometrů jízdy.

Při mimořádné události nebyl podle Drápala nikdo zraněn. „Na místě mimořádné události šetří příčiny a okolnosti jejího vzniku dva inspektoři Drážní inspekce, která zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ dodal mluvčí.

V Malešicích má nově zázemí pro své vlaky společnost RegioJet, přesunula se tam z pražského Smíchovského nádraží. Zda se jednalo o vagon této společnosti, Drápal neupřesnil, nicméně inspekcí zveřejněná fotogragie ukazuje žlutý vagon právě tohoto dopravce.

Potvrzuji, že dnes v noci došlo k mimořádné události, která se odehrála ve stanici Praha – Malešice. Ihned jsme na místě zahájili spolupráci s Drážní inspekcí, která na místě provedla všechny potřebné úkony,“ uvedla na dotaz deníku Zdopravy.cz mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

Jednou z možných příčin je podle ní selhání lidského faktoru. „V tuto chvíli probíhá šetření Drážní inspekce a do jejího ukončení nebudeme o možných příčinách spekulovat. Uvedený vůz dopravce RegioJet po technické prohlídce přepravil zpět do stanice Malešice,“ doplnila mluvčí.

Veškerá obratová technologie RegioJetu probíhá od 10. 12. právě v železniční stanici Praha-Malešice, kde si dopravce pronajal prostory od České pošty. Na Smíchově má deponované ještě některé vozy, které postupně odváží.

Konec jedné éry. RegioJet definitivně skončil na Smíchově

Tagy drážní inspekce Libeň Malešice Praha - Vysočany
239 komentářů