Konec jedné éry. RegioJet definitivně skončil na Smíchově

V posledních měsících provozu na Smíchově využíval RegioJet k obratu souprav i 1. nástupiště. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czV posledních měsících provozu na Smíchově využíval RegioJet k obratu souprav i 1. nástupiště. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Poslední odstavené vozy si RegioJet postupně odveze.

Konec uplynulého jízdního řádu učinil v sobotu i tečku za jednou érou české železniční dálkové osobní dopravy. Společnost RegioJet vypravila v sobotu poslední vlak z pražského Smíchova. Nově všechny přijíždějí na pražské hlavní nádraží pro svoji další cestu z Malešic. Své zázemí pro obraty souprav měl RegioJet na Smíchově 12 let, začínal zde svůj železniční byznys. Koleje ale musely ustoupit budování nové čtvrti.

„Veškerá obratová technologie probíhá od 10. 12. 2023 v železniční stanici Praha-Malešice. Na Smíchově máme ještě deponované některé vozy, které postupně budeme odvážet,“ potvrdila mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

Na Smíchově mizí koleje, RegioJet dočasně obsadil různá pražská nádraží

RegioJet začal ze Smíchova mizet v září, kdy ve stanici začala likvidace kolejiště. Neměl ale ještě hotové zázemí v Malešicích v prostorách pronajatých od České pošty, proto některé soupravy obracel i na dalších pražských nádražích. Vzhledem ke stavu Výtoňského mostu se může pro RegioJet přesun na druhý břeh Vltavy nyní jevit i jako výhra.

V prostorách bývalého severního nástupiště vyrostou kanceláře a byty, pozemky prodaly České dráhy developerské skupině Sekyra Group na počátku tisíciletí.

V posledních měsících provozu na Smíchově využíval RegioJet k obratu souprav i 1. nástupiště. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu ve stanici Praha-Smíchov. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czKolejiště v severní části Smíchovského nádraží, které využívá RegioJet. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czZázemí RegioJetu na Smíchově. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czLávka přes smíchovské nádraží. Foto: RopidDemontáž kolejí ve stanici Praha - Smíchov. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czDemontáž kolejí ve stanici Praha - Smíchov. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czDemontáž kolejí ve stanici Praha - Smíchov. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czDemontáž kolejí ve stanici Praha - Smíchov. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy Malešice Praha-Smíchov RegioJet
128 komentářů