Nizozemsko muselo zpomalit kvůli vadám další část vysokorychlostní trati, ruší spoje

Rychlovlak společnosti Thalys (nyní Eurostar) v Nizozemsku. Foto: ProRailRychlovlak společnosti Thalys (nyní Eurostar) v Nizozemsku. Foto: ProRail

Na trati došlo ke snížení rychlosti na 120 km/h.

Nizozemský správce železniční infrastruktury ProRail bojuje se špatným stavem dalšího úseku vysokorychlostní železnice, která spojuje Amsterdam s Rotterdamem. Na trati musel omezit rychlost z 300 na 80 km/h již loni v létě. Nyní se problémy objevily na dalších úsecích trati, která byla otevřena před necelými patnácti lety.

O omezení provozu informoval ProRail na svých stránkách. Správce infrastruktury zjistil, že na některých místech trati se objevily na mostech trhliny. Ty byly důvodem i v létě zavedeného omezení na viaduktu Zuidweg.

Jde o devět mostů, které mají podobnou konstrukci jako viadukt Zuidweg. Na nich byla už dříve snížena rychlost na 160 km/h. Další kontrola ukázala zhoršení stavu, vlaky tak musí jezdit úsekem maximální rychlostí 120 km/h. “Kvůli těmto opatřením nabírají vlaky Intercity i mezinárodní vlaky výrazné zpoždění, a proto již není možné pokračovat ve stávajícím rozsahu provozu Kvůli tomu se musí některé vlaky zrušit,” uvedl ProRail.

Podle správce není konstrukce mostů dostatečně pevná. „Zdá se, že při stavbě 10 viaduktů došlo k konstrukčním chybám,“ uvedl ProRail. Nyní aktuálně hledají řešení, jak mosty opravit.

Z 300 na 80 km/h. V Nizozemsku musí zpomalit rychlovlaky kvůli vadám na 14 let staré trati

Tagy Nizozemsko ProRail VRT
15 komentářů