Nízkonákladové aerolinky si dál porcují italský trh. Wizz Air a Ryanair výrazně posilují v Benátkách

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Anna Zvereva / Flickr.comAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Anna Zvereva / Flickr.com

Z 34 nových linek si budou dopravci konkurovat na jediné.

Pár týdnů před oficiálním startem nových italských aerolinek ITA posílily své postavení na jednom z největších evropských trhů dva největší hráči v segmentu nízkonákladových dopravců. Ryanair a Wizz Air výrazně rozšíří svoji nabídku letů z letiště Marca Pola v Benátkách. Expanzi z regionu Veneto oznámili oba dopravci ve stejný týden.

Pro Ryanair půjde už o 17. základnu v Itálii, pro Wizz Air teprve sedmou. Wizz Air ale v Itálii rychle roste, první bázi v Itálii otevřel teprve loni na jaře.

Oba dopravci počítají v Benátkách s nejnovějšími letadly: Ryanair s prodlouženou verzí Boeingu 737 MAX 8200, Wizz Air s A321neo. Dohromady oba hráči otevírají 34 tras. Seznam nových tras přitom téměř působí, jako by si před oznámením o nových linkách domluvili, kam budou létat. Jediným spojením, kde si budou vzájemně konkurovat, je linka do Cagliari na Sardinii. Ryanair zatím nadále počítá i s lety z nedalekého letiště v Trevisu. Součástí expanze Wizz Air je nová linka z Benátek do Prahy.

Nízkonákladoví hráči v Itálii dlouhodobě posilují. Během pandemie byla jedním z mála trhů, kde otevírali nové základny, především díky relativně silné poptávce po vnitrostátních letech, které nebyly omezeny.

Tagy Benátky Itálie Ryanair VCE Wizz Air
Žádné komentáře