Ryanair posiluje v Itálii, otevírá novou základnu v Trevisu

Ryanair a jeho Boeing 737-800. Foto: RyanairRyanair a jeho Boeing 737-800. Foto: Ryanair

Nízkonákladové společnosti využívají současné krize k další expanzi.

Nízkonákladové letecké společnosti využívají současnou krizi v oboru k další expanzi. Po nedávno oznámených linkách maďarského Wizz Air v Norsku a Velké Británii přišel s plány na další růst Ryanair. Od konce března otevře novou základnu v severoitalském Trevisu.

V hlavním městě provincie Veneto (Benátsko) umístí Ryanair dvě letadla a otevře celkem 18 nových linek. Společně se stávajícími trasami tak nabídne celkem 45 linek. Tři z těchto linek budou vnitrostátní včetně jedné velmi krátké: 391 kilometrů dlouhé spojení do Pescary. V nabídce budou i spoje do Trapani a Alghera.

Ryanair současně oznámil i navýšení počtů letů z okolních letišť: z Verony a z letiště Marka Pola v Benátkách.

Treviso bude už patnáctou základnou Ryanairu v Itálii. „Itálie je jedním z našich největších trhů a chceme dál podporovat její ekonomické zotavení nabídkou dobrého leteckého spojení,“ řekl šéf Ryanairu Eddie Wilson.

Šéf Ryanair Holdings Michael O´Leary tento týden při podpisu smlouvy na nákup nových letadel Boeing 737 MAX uvedl, že příští rok očekává s nástupem očkování prudký nárůst poptávky, který chce podpořit velmi nízkými cenami.

Zpráva o další expanzi v Itálii přišla jen den poté, co Ryanair otevřel novou základnu v Paříži na letiště Beauvais. Ta je první otevřenou základnou Ryanairu od vypuknutí koronavirové krize.

Tagy Ryanair Trevisp TSF
25 komentářů