Wizz Air začne v dubnu létat mezi Prahou a benátským letištěm Marco Polo

Letadlo Wizz Airu na Letišti Václava Havla. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Wizz Airu na Letišti Václava Havla. Pramen: Letiště Praha

Mezi letištěm Marco Polo a Ruzyní bude Wizz Air létat třikrát týdně, vždy v pondělí, ve středu a v pátek.

Nízkonákladový letecký dopravce Wizz Air pokračuje v expanzi na italském trhu; dnes oznámil otevření základny na benátském letišti Marco Polo. Jde o sedmou italskou základnu dopravce. Na benátském letišti umístí dvě letadla Airbus A321neo, která vedle 11 dalších zahraničních destinací obslouží i Prahu.

Mezi letištěm Marco Polo a Ruzyní začne Wizz Air létat 1. dubna příštího roku, a to třikrát týdně (v pondělí, ve středu a v pátek). Jako zaváděcí nejnižší tarif uvádí 259 korun. Postupně během roku rozlétá z Benátek i další linky, například do Tel Avivu, Tallinnu, Reykjavíku nebo na Tenerife.

Prezident Wizz Air Group Robert Carey označil otevření další italské základny za „významný milník pro firmu i cestující v regionu a potvrzení zájmu o italský trh“.

Wizz Air má v Itálii základy už na šesti letištích, otevřel je během posledního roku. Jde o Milán Malpensa, Catania, Palermo, Bari, Neapol a Řím-Fiumicino. Na Marco Polo byl přítomen jedině díky lince z Catanie, mnohem častěji jsou jeho letadla vidět na letišti Treviso, kam Wizz Air létá z řady měst střední a východní Evropy.

Na letiště Treviso nedaleko Benátek létá třikrát týdně z Prahy i Ryanair, také v pondělí, ve středu a v pátek.

Tagy Benátky letiště Marco Polo letiště praha Wizz Air
5 komentářů