Nekonečné problémy Pesy v Německu. DB stáhly jejich nové soupravy z provozu

Pesa Link v barvách pro Deutsche Bahn. Foto: PesaPesa Link v barvách pro Deutsche Bahn. Foto: Pesa

Deutsche Bahn stáhly z provozu na některých regionálních tratích polské vlaky Pesa Link a nahradily je desítky let starými soupravami.

Deutsche Bahn stáhly z provozu na některých regionálních tratích polské vlaky Pesa Link a nahradily je desítky let starými soupravami. Důvodem jsou problémy s vysokou poruchovostí polských jednotek.

O odstavení souprav informoval jako první server Westfalenpost.de. Pro polskou Pesu jde o další komplikaci ve vztahu k německému dopravci: jednotky firma dodala s velkým zpožděním kvůli problémům se schválením u německého drážního úřadu.

Podle serveru jde o problém s řídícím software, kvůli němu jsou vlaky pro provoz regionálních linek RE17 a RE57 v Severním Porýní – Vestfálsku odstavené. Důvodem je podle serveru skutečnost, že nový software neprošel testováním v německém provozu, ale jen v Polsku. „Věříme, že se podaří brzy tyto dětské nemoci vlaků vychytat a vlaky se vrátí do provozu,“ řekl Uli Beele, mluvčí dopravního svazu Nahverkehrs Westfalen-Lippe.

K odstavení došlo poté, co se výrazně zvýšil počet mimořádností, kdy vlak zůstal stát na širé trati nebo neodjel. Stoupl tak výrazně počet odřeknutých spojů.

DB podepsaly s Pesou v roce 2012 smlouvu na dodávku až 470 těchto motorových jednotek, kvůli zpoždění dodávek některé vlaky DB neodebraly.

U Pesy má nové vlaky objednané také RegioJet pro provoz v Ústeckém kraji.

Tagy Deutsche Bahn pesa
18 komentářů