Největší železniční kontrakt Siemensu v historii. Dodá 1200 lokomotiv do Indie

Nové lokomotivy pro Indii. Foto: SiemensNové lokomotivy pro Indii. Foto: Siemens

Součástí obřího kontraktu je servis na 35 let.

Společnost Siemens Mobility oznámila svůj největší kontrakt na železnici v historii. Do Indie dodá 1200 nových elektrických lokomotiv a zajistí jejich servis na 35 let. Hodnota kontraktu s Indian Railways je tři miliardy eur (72 miliard korun).

Siemens se podle dnes oznámeného kontraktu zavázal k vývoji zcela nových lokomotiv o výkonu 6,7 MW (v tiskové zprávě uváděno ještě ve starší fyzikální jednotce výkonu koňská síla, 9000 HP). Výkonem půjde o jedny z nejsilnějších lokomotiv na světě. Lokomotivy budou určené pro indický  rozchod 1 676 mm a napěťový systém 25 kV 50 Hz. Uspořádání náprav bude Co’Co’.

Lokomotivy budou dodávány v průběhu jedenácti let. Siemens je bude vyrábět v závodě Indian Railways ve městě Dahod ve státě Gudžarát. Údržba bude probíhat v depech na čtyřech různých místech.

„Siemens touto zakázkou pomůže proměně dopravy v Indii, která chce navýšit objem přeprav nákladu na železnici na dvojnásobek,“ uvedl šéf Siemenesu Roland Busch. Indie chce postupně kompletně elektrizovat svoji železniční síť.

Lokomotivy mají zvládnout vlaky o celkové hmotnosti 4500 tun a rychlosti maximálně 120 km/h.

Tagy Indian Railways Indie siemens Siemens Mobility
44 komentářů