Největší provozovatel A380 obnoví jejich provoz. Emirates začnou s linkami do Londýna a Paříže

Odstavená letadla v Dubaji. Foto: EmiratesOdstavená letadla v Dubaji. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates vrátí v půlce července do provozu první ze svých 115 airbusů A380. Firma je po tříměsíční pauze

Letecká společnost Emirates vrátí v půlce července do provozu první ze svých 115 airbusů A380. Firma je po tříměsíční pauze nasadí na linky z Dubaje do Paříže a Londýna.

Vyplývá to z oznámení na twitterovém účtu Emirates. Aerolinky původně zvažovaly, že letos nechají všechna největší osobní letadla světa na zemi kvůli nedostatečné poptávce. Šéf Emirates Tim Clark nedávno uvedl, že do dvou let bude obnoven jejich plný provoz.

Emirates už obnovily provoz, zatím jim ale bohatě stačí nasadit na své lety menší Boeing 777-300ER. Dubajský dopravce si s obnovením provozu věří, v rezervačním systému jsou například u linky do Londýna od 15. července tři lety denně. Na linku nasadí A380 ve verzi pro méně cestujících i s první třídou.

Plán na nasazení A380 přichází krátce poté, co Spojené arabské emiráty oznámily uvolnění cestování od 7. července.

Emirates jsou bezkonkurenčně největším provozovatelem A380, mají jich aktuálně 116. Minulý týden ale už první stroj z flotily po dvanácti letech služby vyřadily. Firma má převzít ještě osm strojů. U posledního A380 již začala finální montáž.

Tagy A380 Airbus A380 emirates
4 komentáře