Největší jihoamerické aerolinky LATAM požádaly o ochranu před věřiteli

Boeing 787-9 v barvách LATAM. Foto: LATAMBoeing 787-9 v barvách LATAM. Foto: LATAM

Letecká společnost LATAM je další velkou leteckou společností, která požádala soud o ochranu před věřiteli. Největší dopravce v Jižní Americe

Letecká společnost LATAM je další velkou leteckou společností, která požádala soud o ochranu před věřiteli. Největší dopravce v Jižní Americe i s podporou části akcionářů vstoupil do bankrotové ochrany podle tzv. Chapter 11.

Během této ochrany chce firma projít kompletní reorganizací. Firmu v rozhodnutí podpořila část akcionářů včetně rodin Cueto a Amaro a také Qatar Airways. Aerolinky od nich získaly dalších 900 milionů dolarů na přežití. Půjčka vyjadřuje podle firmy důvěru akcionářů v přežití aerolinek. Aerolinky v některých zemích jednají o státní pomoci.

„Vstoupili jsme do pandemie jako zdravá a zisková firma, ale za této situace není jiné řešení než reorganizace,“ uvedl Roberto Alvo, šéf LATAM. Provoz letecké společnosti zatím zůstane zachován.

LATAM loni přepravil 74 milionů cestujících, nejvíce ve své historii, firma má ve své flotile přes 300 letadel.  Před dvěma týdny do stejné ochrany vstoupila kolumbijská Avianca.

Tagy LATAM
38 komentářů