LATAM přikoupí pět Dreamlinerů, nová letadla objednává s motory GEnx

Boeing 787-9 v barvách LATAM. Foto: LATAMBoeing 787-9 v barvách LATAM. Foto: LATAM

Stane se tak první leteckou společností v Jižní Americe, která bude tyto pohonné jednotky na svých strojích používat.

Letecká společnost LATAM Airlines objednává dalších pět Boeingů 787. Jihoamerický dopravce akvizicí upevňuje svou pozici největšího provozovatele Dreamlinerů v Latinské Americe a dále posiluje svůj závazek k vyšší efektivitě i udržitelnosti.

Spolu s plánovanými dodávkami dosáhne flotila Boeingů 787 letecké společnosti LATAM celkového počtu 46 strojů. Ve srovnání s obdobím před pandemií je to o 20 letadel více. Aerolinka se dříve zavázala mít jednu z nejmodernějších flotil v Jižní Americe. Aktuálně je její flotila podle webu planespotters.net v průměru 11,6 let stará. Celá skupina LATAM disponuje 332 letadly. Zastoupeny jsou Airbusy rodiny A320, Boeingy 767, 777 i zmíněné 787.

Objednané Dreamlinery se LATAM rozhodl osadit motory GEnx od výrobce GE Aerospace. Stane se tak první leteckou společností v Jižní Americe, která bude tyto pohonné jednotky na svých strojích používat. Dopravce to uvedl v tiskové zprávě.

„Začlenění motorů GEnx nám poskytne větší flexibilitu a možnosti pro rozšíření naší dálkové flotily. Akvizice dalších Dreamlinerů umožní skupině provozovat dva různé modely motorů,“ dodal LATAM.

Aktuální síť destinací LATAM Airlines zahrnuje také několik letišť v Evropě. Dopravce létá například do Londýna, Paříže, Barcelony, Madridu, Frankfurtu či Lisabonu.

Tagy 787 Dreamliner Boeig 787 Dreamliner boeing Boeing Dreamliner LATAM Latam Airlines
4 komentáře