Největší evropskou zakázku na elektrobusy získalo Volvo

Autobus 7900 Volvo Electric. Foto: VolvoAutobus 7900 Volvo Electric. Foto: Volvo

Francouzský dopravce Transdev koupí od Volva celkem 157 kloubových elektrobusů. Počtem jde o zatím největší zakázku v historii na nákup

Francouzský dopravce Transdev koupí od Volva celkem 157 kloubových elektrobusů. Počtem jde o zatím největší zakázku v historii na nákup elektrobusů v Evropě. Nové autobusy mají jezdit ve švédském Göteborgu.

Kontrakt oznámilo Volvo v tiskové zprávě, první autobusy má dopravce převzít příští rok. Od jejich nákupu si dopravce a město slibuje bezemisní a tišší provoz.

Jsme průkopníky elektromobility a udržitelné veřejné dopravy a proto je pro nás velmi potěšující zprávou, že jsme získali největší jednotlivou objednávku na elektrobusy v Evropě,“ řekl Håkan Agnevall, šéf Volvo Buses. Podle něj je zakázka důkazem toho, že elektrobusy dopravci už berou vážně a považují je za i za ekonomicku provozuschopné řešení vysokokapacitní dopravy. Pro Volvo bylo získání zakázky i otázkou prestiže: v Göteborgu se budou vyrábět.

Objednávka se týká kloubových autobusů 7900 Volvo Electric pro až 150 cestujících. Autobusy budou dobíjeny na rychlodobíjecích stanicích.

Tagy elektrobus Transdev Volvo Volvo Buses
10 komentářů