Největší českou zakázku na elektrobusy vyhrál SOR s výzbrojí od Škody

Elektrobus SOR NS 12 electric s výzbrojí Škoda. Foto: Škoda GroupElektrobus SOR NS 12 electric s výzbrojí Škoda. Foto: Škoda Group

Rámcová smlouva nezavazuje DPP k odběru jediného elektrobusu.

Společnost SOR Libchavy se stala vítězem zatím největší soutěže na dodávku nových elektrobusů. S Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) uzavřela rámcovou smlouvu na dodávku až 100 nových elektrobusů. DPP zatím žádný neobjednal.

Vyplývá to z informací v registru smluv, na vítězství SOR Libchavy upozornil jako první server Československý dopravák.  V soutěži byl ještě turecký výrobce Bozankaya, který byl vyřazen.

Podle textu smlouvy budou mít elektrobusy elektrickou výzbroj od Škody Electric. Škoda elektrobus SOR se svoji elektrovýzbrojí ukázala poprvé na začátku října na veletrhu Busworld v Bruselu. Půjde o elektrobus SOR NS 12 electric s kapacitou 29 sedících a celkově místem pro 92 cestujících.

Podle smlouvy vychází jeden elektrobus na 14,1 milionu korun, náhradí sada baterií na 2 miliony korun. Celková hodnota rámcové smlouvy je 1,678 miliardy korun bez DPH. DPP podle zadávací dokumentace nemusí odebrat jediné vozidlo, rámcová smlouva je na pět let.

DPP má zatím 14 elektrobusů E’CITY 36BB od Škody, požadavky na elektrizaci MHD řeší hlavně metrem, tramvajemi a nově také trolejbusy. Všechny nové elektrobusy mají plnit standardy Pražské integrované dopravy. Vybaveny budou synchronním motorem s permanentními magnety od Škody. Výrobce poskytuje záruku 66 měsíců.

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp elektrobus Škoda Electric SOR Libchavy SOR NS 12 electric
49 komentářů