Nejméně tři lidé zemřeli při vykolejení vlaku v americkém Missouri

Vykolejená souprava Amtrak v Missouri. Foto: Dax McDonald / https://twitter.com/cloudmaroonedVykolejená souprava Amtrak v Missouri. Foto: Dax McDonald / https://twitter.com/cloudmarooned

Důvodem vykolejení byla srážka s nákladním autem na přejezdu.

Nejméně tři lidé zemřeli při pondělním vykolejení vlaku společnosti Amtrak v americkém státě Missouri. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním místní úřady. Podle záchranářů utrpělo zranění nejméně 50 lidí.

Dálkový vlak s více než 240 cestujícími na palubě vykolejil poté, co v pondělí kolem 13:42 místního času (20:42 SELČ) narazil u města Mendon do sklápěče na železničním přejezdu. Vlakem na lince z Los Angeles do Chicaga cestovalo podle společnosti Amtrak přibližně 243 cestujících a 12 členů posádky. Mendon leží asi 160 kilometrů severovýchodně od Kansas City.

Srážku, která vykolejila několik vagónů, nepřežili dva lidé ve vlaku a jeden v kamionu. Podle úřadů není jasné, kolik lidí utrpělo zranění. Nemocnice hlásily, že přijaly více než 40 pacientů z místa nehody a očekávají další. Vedoucí záchranné služby okresu Chariton Eric McKenzie hovořil o pěti desítkách zraněných.

Jednalo se o druhou vážnou nehodu během dvou dnů, v níž figurovala souprava společnosti Amtrak. V neděli narazil vlak, ve kterém cestovalo 85 lidí, do osobního vozidla na kalifornském venkově. Srážku nepřežili tři lidé v autě, další dva utrpěli vážná zranění.

ČTK

Tagy Amtrak nehody na přejezdech srážka vlaku s nákladním autem
59 komentářů