Nadace ČD poslala první peníze zraněným železničářům od Perninku a Českého Brodu

Zásah u nehody v Perninku. Foto: HZSZásah u nehody v Perninku. Foto: HZS

Nadace Českých drah rozdělila první peníze. Poputují ke zraněným železničářům z nedávných nehod.

Nedávno založený Nadační fond Skupiny ČD – Železnice srdcem rozdělil první peníze. Celkem 400 tisíc korun z transparentního účtu přiřkl zaměstnancům Českých drah, kteří utrpěli zranění při nedávných vážných nehodách u Perninku a u Českého Brodu.

„Zároveň jsme schválili vyplacení finanční podpory rodině našeho strojvedoucího, který při střetu u Českého Brodu zahynul,“ doplnil předseda správní rady fondu a šéf Českých drah Václav Nebeský. Rozdělenou sumu označil za první pomoc pro zmírnění důsledků tragických nehod.

Jedním z příjemců je vlakvedoucí Petr Paťha, který byl zraněn při nehodě u Perninku. Železničář, který žije jen s dcerou, bude vzhledem k závažnosti zranění ještě dlouho v péči lékařů. „Budu muset řešit spoustu věcí, včetně výpadku pravidelného příjmu, bydlení kvůli zvýšení bezbariérovosti a tak dále. Všechno bude nové a složitější. Přesto jsem optimistický a věřím, že to zvládnu. Za jakoukoliv pomoc a podporu jsem všem moc vděčný,“ uvedl Paťha.

Nadační fond Skupiny ČD – Železnice srdcem založily České dráhy a jejich dceřiná společnost ČD Cargo. O spolupráci prý už projevily zájem také další společnosti Skupiny ČD. „Jednoznačně jsme se shodli, že je potřeba jako prvním pomoci zaměstnancům zraněným při nedávných mimořádnostech a rodině zemřelého strojvedoucího. Sbírky ale běží dál a všechny prostředky, které se na transparentním účtu nashromáždí pod zveřejněnými variabilními symboly, rozdělíme na dalším zasedání koncem listopadu,“ doplnil místopředseda správní rady nadačního fondu a šéf ČD Cargo Ivan Bednárik.

 

Tagy ČD Cargo České dráhy nadační fond pro oběti nehod
15 komentářů