Na trať přes Horní Lideč se vracejí mezinárodní vlaky, vyjedou s koncem března

Lokomotiva dopravce ZSSK na olomouckém nádraží v čele Valašského expresu směr Púchov. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czLokomotiva dopravce ZSSK na olomouckém nádraží v čele Valašského expresu směr Púchov. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Poprvé od 15. ledna se valašská železniční spojnice na Slovensko dočká plného provozu. Vracejí se hlavně mezinárodní spoje. 

Od 1. dubna letošního roku se do plného provozu vrátí mezinárodní trať v úseku Vsetín –⁠ Horní Lideč –⁠ Púchov. Oznámily to slovenské dráhy.

„Dojde k plnohodnotnému návratu všech mezistátní vlaků linky Ex, a to podle platného jízdního řádu bez náhradní autobusové dopravy,“ uvedl dopravce v prohlášení.

Prvním řádným spojem tak bude 31. března vlak EC 221, který vyjede z Prahy v 15:23 a do své cílové stanice v Žilině dorazí ve 20:30. Plný provoz začne o den později.

Na mezinárodní trati přestaly vlaky jezdit 15. ledna letošního roku. Tehdy se tam propadla část svahu na úseku u Valašské Polanky na Vsetínsku. Původní odhady hovořily o tom, že trať bude zavřená osm týdnů. Nakonec se omezení protáhne na celých deset.

Lidé tak museli od poloviny ledna využívat náhradní autobusovou dopravu. České dráhy cestujícím doporučovaly raději využít při cestě na Slovensko spoje směřující přes Ostravu.

Dvoukolejná mezistátní elektrizovaná železniční trať, na které k sesuvu došlo, je na českém území označená číslem 280. Spojuje stanici Hranice na Moravě na Přerovsku se slovenským Púchovem.

Poškozená trať u Valašské Polanky z poloviny ledna. Foto: Správa železnic

Poškozená trať u Valašské Polanky z poloviny ledna. Foto: Správa železnic

 

Tagy České dráhy osobní vlaky Horní Lideč - Púchov slovensko Správa železnic trať 280 Hranice na Moravě - Horní Lideč ZSSK
15 komentářů