Na Švestkovou dráhu zamířil modernizovaný RegioSprinter po GWTR, nahradí zálohové 810

Jednotka 654 po modernizaci. Foto: AŽD PrahaJednotka 654 po modernizaci. Foto: AŽD Praha

Jednotky jsou v barvách Dopravy Ústeckého kraje.

Společnost AŽD Praha nasadí do provozu motorové jednotky RegioSprinter po modernizaci. Koupila je loni na podzim od společnosti GW Train Regio. Nasadí je na lince U10 v Ústeckém kraji, která spojuje Litoměřice a Most. Nová vozidla mají nahradit zejména motorové vozy 810, které slouží jako zálohy.

O dokončení modernizace první jednotky informovala společnost na sociálních sítích. Jde konkrétně o jednotku 654.014. Druhá jednotka 654.004 zamířila na modernizaci dnes. Úprava probíhá v ČMŽO-elektronika v Hranicích.

AŽD začínala na takzvané Švestkové dráze se čtyřmi RegioSprintery. Kvůli dodavatelské krizi ale musel dopravce čekat často velmi dlouho na některé náhradní díly a musel jako náhradu nasazovat motorové vozy řady 810. „Tento nákup by měl minimalizovat nasazování vozů řady 810,“ řekl loni mluvčí AŽD Praha Jiří Dlabaja. Celá jednotka prošla modernizací, je v barvách Dopravy Ústeckého kraje.

AŽD Praha provozuje linku U10 od prosince 2019. V minulosti byl provoz na trati utlumen. Správa železnic úsek z Čížkovic do Mostu prodala AŽD Praha, která ji proměnila v moderní regionální trať s rychlostí až 100 km/h.

Jednotka 654 po modernizaci. Foto: AŽD PrahaJednotka 654 po modernizaci. Foto: AŽD PrahaPřeprava modernizované jednotky 654 pro Švestkovou dráhu. Foto: AŽD PrahaPřeprava modernizované jednotky 654 pro Švestkovou dráhu. Foto: AŽD PrahaJednotka 654 po modernizaci. Foto: AŽD PrahaJednotka 654 po modernizaci. Foto: AŽD Praha
Tagy AŽD Praha ČMŽO - elektronika jednotka 654 RegioSprinter Švestková dráha U10 Litoměřice - Most
56 komentářů