AŽD Praha koupila od GWTR dva RegioSprintery pro Švestkovou dráhu

RegioSprinter, přírůstek ve flotile AŽD, ještě v barvách GW Trainu. Pramen: AŽD PrahaRegioSprinter, přírůstek ve flotile AŽD, ještě v barvách GW Trainu. Pramen: AŽD Praha

Nákup má odbourat nasazování vozů řady 810.

Společnost AŽD Praha rozšířila svůj vozidlový park o další dvě motorové jednotky RegioSprinter. Posílí provoz na lince U10, která spojuje Litoměřice a Most, z velké části po takzvané Švestkové dráze, kterou firma vlastní.

Jde konkrétně o vozidla 654.004 a 654.014, která dosud jezdila pro GW Train Regio na pošumavských lokálkách. Dosud jezdí u AŽD čtyři RegioSprintery. Kvůli dodavatelské krizi ale musel dopravce v poslední době čekat často velmi dlouho na některé náhradní díly a musel jako náhradu nasazovat motorové vozy řady 810. „Tento nákup by měl minimalizovat nasazování vozů řady 810,“ řekl mluvčí AŽD Praha Jiří Dlabaja. První jednotka již jezdí, druhá bude zařazena do provozu v příštích dnech. Prodej nemá podle GWTR ovlivnit provoz v Jihočeském kraji.

AŽD Praha provozuje linku U10 od prosince 2019. V minulosti byl provoz na trati utlumen. Správa železnic úsek z Čížkovic do Mostu prodala AŽD Praha, která ji proměnila v moderní regionální trať s rychlostí až 100 km/h.

RegioSprinter, přírůstek ve flotile AŽD, ještě v barvách GW Trainu. Pramen: AŽD PrahaRegioSprinter, přírůstek ve flotile AŽD, ještě v barvách GW Trainu. Pramen: AŽD PrahaRegioSprintery po modernizaci. Foto: ČMŽO - elektronikaRegipSprinter AŽD Praha v Litoměřicích. Foto: AŽD PrahaRegioSprinter společnosti AŽD Praha. 
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMotorová jednotka RegioSprinter v barvách AŽD Praha ve stanici Karlovy Vary dolní nádraží. Foto: AŽD PrahaJednotka RegioSprinter na Švestkové dráze. Foto: Petr Dobiašovský / AŽD PrahaRegioSprinter společnosti AŽD Praha. 
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRegioSprinter pro Švestkovou dráhu v barvách AŽD Praha. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra
Tagy AŽD Praha GW Train Regio jednotka 654 RegioSprinter Švestková dráha U10 Litoměřice - Most
46 komentářů