Na silnici ze Znojma na Brno začíná velké omezení, potrvá do konce roku

Obchvat Lechovic. Foto: ŘSDObchvat Lechovic. Foto: ŘSD

ŘSD chystá rozšíření 7 kilometrů dlouhého úseku.

Ředitelství silnic a dálnic začne v pondělí s rozšiřováním silnice I/53 ze Znojma do Lechovic. Práce přinesou podstatně komplikovanější cestování. Kvůli stavbě bude silnice úplně uzavřena.

K uzavření úseku dojde v pondělí v 7 hodin, v plánu jsou dvě objízdné trasy. Ve směru od Brna si řidiči příliš nezajedou: pojedou po silnicích II. třídy přes Miroslav a Suchohrdly. V opačném směru ze Znojma bude objížďka delší: přes Hevlín a Hrušovany nad Jevišovkou. Proti původní trase bude o 24 kilometrů delší. Omezení potrvá do poloviny prosince, oznámilo ŘSD.

Mapa objízdných tras při rekonstrukci silnice I/53. Foto: ŘSD

Mapa objízdných tras při rekonstrukci silnice I/53. Foto: ŘSD

ŘSD se pouští do modernizace silnice, kterou denně projede 12 tisíc aut. „Rozšíříme komunikaci ze dvou jízdních pruhů na tři a doplníme odbočovací pruhy. Vyřešíme také přestavbu nebezpečných křižovatek, zrušíme napojení sítě polních cest a sjezdů na silnici I/53,“ uvedla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD.

Zakázku na úpravu spojnice k dálnici D52 získala společnost Metrostav Infrastructure (MI). Smluvní cena činí 328 milionů, odhad projektantů byl 443 milionů. Jde o jeden z projektů, které nabraly zpoždění kvůli sporům o reference společnosti Metrostav Infrastructure. Soutěž přinesla kromě finanční úspory i zkrácení doby stavby, namísto plánovaných 630 dnů nabídla MI 420 dnů.

Tagy I/53 Metrostav Infrastructure Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Znojmo - Lechovice
9 komentářů