Na silnici I/48 končí dlouhodobé opravy, ŘSD doufá i v brzké otevření D48 u Frýdku-Místku

Oprava silnice I/48 ve Frýdku Místku. Foto: ŘSDOprava silnice I/48 ve Frýdku Místku. Foto: ŘSD

Stavba obchvatu Frýdku-Místku běží v maximálním tempu, ŘSD chce část otevřít ještě letos.

Na silnici I/48 zítra končí dvě dlouhodobé opravy, které od loňského roku komplikují provoz na důležité spojnici mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem.

Konec omezení oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v tiskové zprávě. „Od středy plně zprůjezdníme sjezdy a nájezdy u nákupního centra Frýda ve Frýdku-Místku a ve stejný den začne plnohodnotně sloužit opravený most na obchvatu Českého Těšína,“ řekl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Jde o akce, které začaly už loni Frýdecko-místecké rampy vyšly na cca 48,4 milionu Kč bez DPH. Most u Českého Těšína vyžadoval investici ještě o více než milion vyšší. Stavbaři na obou akcích provedli kompletní opravy mostních částí včetně izolací.

Ve Frýdku-Místku aktuálně řidiče zajímá podstatně více jiná stavba: D48. Měsíc před koncem roku začíná ŘSD mluvit o tom, že by se mohla první etapa obchvatu města otevřít ještě letos. „Dokud podmínky dovolí, bude pokračovat současné maximální tempo stavby dálnice D48. Platí snaha zprovoznění některých částí ještě tento rok, rozhodnou venkovní teploty následujících týdnů,“ uvedlo ŘSD na twitteru.

Tagy Český Těšín D48 Frýdek-Místek I/48 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů