Na rozkopané D5 u Prahy začalo úsekové měření rychlosti

Most na D5 přes Plzeňskou ulici v Chrášťanech. Foto: ŘSDMost na D5 přes Plzeňskou ulici v Chrášťanech. Foto: ŘSD

Jde o velmi dopravně exponované místo, podle ŘSD tudy projede denně 55 tisíc aut.

Na opravované dálnici D5 na okraji Prahy spustila policie dnešním dnem počínaje úsekové měření rychlosti. Upozornilo na to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které od začátku května v místě opravuje dálniční most přes Plzeňskou ulici v Chrášťanech.

„Měření provádí policie za účelem zajištění plynulosti a bezpečnosti provozu v tomto dopravně vytíženém úseku dálnice. Měření bude instalováno v celém průběhu stavby, kdy bude v inkriminovaném úseku omezen provoz z důvodu probíhajících prací,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Cílem rekonstrukce je zajistit životnost zchátralého mostu (jde fakticky o dva mosty vedle sebe) na nejméně dalších 15 let. S dopravním omezením musejí řidiči počítat až do listopadu. Jde přitom o velmi dopravně exponované místo, podle ŘSD tudy projede denně 55 tisíc aut.

Na mostech se vymění kompletně svršek a jeho vybavení (římsy, svodidla, mostní závěry), bude instalována nová vyrovnávací vrstva či hydroizolace. „Spodek a boky nosné konstrukce v pásu nad přemosťovanými komunikacemi budou sanovány, včetně nejvíce porušené části opěr. Stativa pilířů budou zesílena obetonováním,“ dodal Buček.

Omezení se budou v průběhu stavby měnit, po většinu času by měl být provoz veden ve čtyřech zúžených pruzích v režimu 2+1/1.

Tagy Chrášťany D5 ŘSD
20 komentářů