Na pražské letiště se vrátí pravidelné lety z Kazachstánu, spojení s Astanou obnoví SCAT Airlines

Boeing 737 aerolinií SCAT. Pramen: Letiště PrahaBoeing 737 aerolinií SCAT. Pramen: Letiště Praha

Linka z Prahy do Astany se vrátí po čtyřleté přestávce.

Letecká společnost SCAT Airlines obnoví pravidelné lety z Astany do Prahy. Přímé spojení s Kazachstánem se na Ruzyň vrátí po čtyřleté přestávce způsobené pandemií. Linka zahájí provoz 22. května, letenky jsou již v prodeji.

V plánu jsou dva lety týdně, a to každou středu a sobotu. Kazašský dopravce nasadí na trasu podle pražského letiště Boeing 737-800 v konfiguraci pro 189 cestujících. Let ve směru do Astany má podle letového řádu trvat 4 hodiny a 5 minut.

Jednosměrná letenka v nejlevnějším tarifu vychází na webu aerolinky průměrně v přepočtu asi na 4,5 tisíce korun, součástí je jen malé příruční zavazadlo. Tarif s odbaveným zavazadlem je dražší v přepočtu asi o 500 korun. Za zpáteční letenku v nejlevnějším tarifu zaplatí cestující v přepočtu něco málo přes osm tisíc korun.

„Kazachstán je pro nás důležitý trh jak z pohledu výjezdového, tak příjezdového cestovního ruchu. V roce 2019 cestovalo mezi Prahou a destinacemi v Kazachstánu bezmála 30 tisíc cestujících. Na tamním trhu působí řada českých společností, přičemž se jedná o vývozní trh zejména pro strojírenské a chemické produkty. Kazaši mají dlouhodobě v oblibě české lázeňství a pro naše turisty může být lákadlem poznávání Kazachstánu,“ uvedl ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Tagy Kazachstán letecké spojení do Kazachstánu letiště praha prg SCAT Airlines
8 komentářů