Na novou část Pražského okruhu vyjedou poprvé bagry, ŘSD vybralo archeology

Archeologické vykopávky na obchvatu Církvice. Ilustrační foto: ŘSDArcheologické vykopávky na obchvatu Církvice. Ilustrační foto: ŘSD

Cena v soutěži výrazně klesla.

Sdružení Archeologický ústav AV ČR, Praha, Ústav archeologické památkové péče středních Čech a OSINA ARCHEO se stalo vítězem soutěže na archeologický průzkum pozemků v trase budoucí části Pražského okruhu mezi dálnicí D1 a Běchovicemi.

O výběru sdružení informoval na sociální síti generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Odhadovaná cena byla 352 milionů korun, vítězné sdružení nabídlo 209,5 milionu korun. „Práce by měly být zahájeny v dubnu,“ řekl Mátl. Běží ještě současně tendr na firmu, která pro archeologický výzkum provede zemní práce.

I když stavba ještě nemá povolení, půjde o první větší ruch stavebních strojů v celé trase budoucí klíčové části okruhu. Aktuálně je vykoupeno 85 % pozemků. Běží aktuálně i soutěž na zhotovitele.  Termín pro podání nabídek je tento týden.

Dálniční zakázka desetiletí. ŘSD začalo hledat firmu, která postaví Pražský okruh z Běchovic k D1

Úsek Pražského okruhu Modletice – Běchovice bude měřit 12,6 kilometru. Aktuálně jde o nejdůležitější chybějící část tuzemské dálniční sítě podle dopravního zatížení. Tranzit tak proudí přes pražskou část Spořilov a po Jižní spojce. Předpokládané náklady činí téměř 12 miliard korun, hotovo by mělo být dle dnešních odhadů v roce 2027, tedy 17 let po posledním stříhání pásky na Pražském okruhu.

Tagy archeologický průzkum D0 D0 511 Běchovice - D1 Pražský okruh Ředitelství silnic a dálnic ŘSD SOKP 511
17 komentářů