Dálniční zakázka desetiletí. ŘSD začalo hledat firmu, která postaví Pražský okruh z Běchovic k D1

Úsek Pražského okruhu Modletice - Běchovice, vizualizace. Pramen: ŘSDÚsek Pražského okruhu Modletice - Běchovice, vizualizace. Pramen: ŘSD

Výstavba má začít příští rok, odhadovaná cena stoupla o tři miliardy korun.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo svoji největší zakázku za posledních deset let. V soutěži s odhadovanou cenou 15,07 miliardy korun bez DPH hledá firmu, která postaví jeden z nejvíce chybějících úseků české dálniční sítě: celkem 12,6 kilometru Pražského okruhu mezi Běchovicemi a dálnicí D1.

O vypsání soutěže informoval na sociální síti X generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Zadávací dokumentace by se měla objevit na profilu zadavatele v příštích dnech. Odhadovaná cena výrazně stoupla: v informačním letáku ještě ŘSD uvádí předpokládané náklady 11,8 miliardy korun.

Zatím největší zakázkou za posledních deset let byla třináctimiliardová soutěž na D11 z Trutnova na státní hranici, která zatím stojí kvůli námitkám MI Roads proti výběru polského Budimexu.

ŘSD rychle postupuje s přípravou celé stavby, která uleví od dopravy především pražskému Spořilovu, přes který dosud musí jezdit kamiony. Stavba má územní rozhodnutí, běží stavební řízení. Již bylo zahájeno kácení zeleně, je vybrán zhotovitel archeologického průzkumu. ŘSD počítá tím, že stavba by mohla začít ještě příští rok. Výrazně pokročily výkupy pozemků, běží vyvlastňování.

Vše o tomto úseku najdete zde.

Pražský okruh, úsek 511 Modletice - Běchovice. Pramen: ŘSD

 

Tagy D0 D0 511 Běchovice - D1 Modletice - Běchovice Pražský okruh Ředitelství silnic a dálnic ŘSD SOKP 511
44 komentářů