Na Moravě se zastavily koridory, Vindobona uvízla v Šakvicích

Railjet. Foto: České dráhyRailjet. Foto: České dráhy

(Aktualizováno 21:51) O smolném pátečním odpoledni mohou mluvit železniční cestující na Moravě. Hned dva koridory se mimořádně zastavily kvůli poruchám.

(Aktualizováno 21:51) O smolném pátečním odpoledni mohou mluvit železniční cestující na Moravě. Hned dva koridory se mimořádně zastavily kvůli poruchám.

Porucha trakčního vedení zastavila vlaky mezi Brnem – Břeclaví (trať č. 252), Správa železnic ji řeší v úseku Šakvice – Zaječí. V Šakvicích stojí railjet (rj256 Vindobona) a čeká na obnovení provozu. „Předpokládaná výše zpoždění na odjezdu ze stanice Šakvice je asi 130 až 160 minut,“ píší České dráhy na své stránce k mimořádnostem. Jak později doplnila mluvčí Správy železnic Nela Friebová, příčinou byla zřejmě chyba strojvedoucího Vindobony, který nestáhl sběrač a poškodil trakční vedení. Mluvčí drah Gabriela Novotná pouze uvedla, že věc je předmětem vyšetřování. Po jeho skončení na místě by měl být provoz obnoven alespoň po jedné koleji.

Railjet v opačném směru čeká v Brně, některé rychlíky byly zrušeny a dráhy shánějí náhradní autobusy. K obnovení provozu došlo kolem 18. hodiny.

Provoz dálkové i regionální dopravy byl zastaven i na trati č. 271 Přerov – Bohumín. Důvodem je porucha zabezpečovacího zařízení mezi stanicemi Přerov a Prosenice. „Správa železnic zjišťuje rozsah poruchy a zajišťuje její odstranění,“ informují dráhy. Po 17. hodině došlo k částečnému obnovení provozu, problémy ale na koridoru dál přetrvávají a vlaky nabírají zpoždění i přes hodinu. K odstranění poruchy dojde nejdříve v 6 hodin ráno.

 

Tagy České dráhy Správa železnic
202 komentářů