Na letiště bez potu? DPP nasadil na linku 119 jen klimatizované autobusy

Autobus DPP na Letišti Václava Havla. Foto: Jan SůraAutobus DPP na Letišti Václava Havla. Foto: Jan Sůra

Cestování autobusem na Letiště Václava Havla prošlo mírným vylepšením. Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) začal na linku 119 mezi

Cestování autobusem na Letiště Václava Havla prošlo mírným vylepšením. Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) začal na linku 119 mezi Nádražím Veleslavín a letištěm už jen klimatizované autobusy.

„Na lince jsou nasazeny už jen vozy s celovozovou klimatizací. Nelze vyloučit, že v případě poruchy bude nasazen jiný vůz bez klimatizace,“ řekla mluvčí DPP Aneta Řehková. 

DPP na linku nasazuje nové kloubové autobusy SOR NB18, které vysoutěžil v loňském roce a postupně je přebírá. Autobusy postihl předminulý týden problém se závadou na elektroinstalaci a musely být odstaveny, už ale všechny opět jezdí.

Ne vždy ale autobus s klimatizací skutečně chladí. I na této lince, podobně jako na jiných nebo v jiných městech, totiž dopravce bojuje s tím, že lidé otevírají okénka a účinnost klimatizace tak snižují k nule. Někteří řidiči navíc klimatizaci nezapínají, aby ušetřili naftu.

Otevřené okno na lince 119 v autobuse s klimatizací.


Linka na letiště prošla nedávno rozšíření počtu spojů, nyní navazuje autobus na každé metro. I tak kvůli nárůstu počtu cestujících na Ruzyni jsou autobusy často přeplněné. Kolejové napojení je stále jen na obrázcích v různých studiích, teprve nedávno se začalo alespoň částečně projektovat.

Tagy dpp letiště václava havla linka 119
18 komentářů