Na koridoru u Prahy se srazil osobní vlak s rychlíkem

Srážka osobního vlaku s rychlíkem v Běchovicích. Foto: Hasiči PrahaSrážka osobního vlaku s rychlíkem v Běchovicích. Foto: Hasiči Praha

Provoz na koridoru mezi Prahou-Libní a Běchovicemi byl zcela zastaven kvůli srážce rychlíku a osobního vlaku. K mimořádné události, při

Provoz na koridoru mezi Prahou-Libní a Běchovicemi byl zcela zastaven kvůli srážce rychlíku a osobního vlaku. K mimořádné události, při které se lehce zranili tři cestující, došlo v místě, kde kde předtím došlo ke srážce s osobou. Nehoda se stala přímo v Běchovicích.

Na Twitteru to uvedla policie a hasiči. Několik vagonů vykolejilo, hasiči hledají zraněné. „Podle informací od velitele hasičů z místa události není nehoda vážnějšího charakteru,“ uvedli hasiči.

K nehodě došlo v 17:40. Srazil se rychlík 989 z Prahy do Ždáru nad Sázavou s osobním vlakem 8856 (CityElefant). Podle prvních informací není na místě nikdo zraněn ani usmrcen. CityElefant vykolejil. Předběžná škoda je 5 milionů korun. Jde o vlaky Českých drah. Podle dostupných informací došlo k boční srážce ve chvíli, kdy byla přistavena souprava, ze které měli být evakuováni cestující z pendolina.

Mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová pro ČTK uvedla, že v jejich péči jsou nyní tři osoby, které nejsou zraněny, ale projevila se u nich akutní stresová reakce.

V době srážky byla kvůli jiné nehodě v místě průjezdná jen jedna ze tří kolejí. Pendolino tam odpoledne srazilo člověka, který na místě zemřel. Hasiči z tohoto vlaku museli evakuovat asi 150 cestujících.

Zastavení provozu na tříkolejném úseku koridoru povede k velkým zpožděním. Část vlaků objíždí místo přes Vysočany a Lysou nad Labem.

Tagy Běchovice srážka vlaků
250 komentářů