dkv-spojujeme

Na dovolenou s větším kufrem. Travel Service zvýšil limit na zavazadlo o více než polovinu

Boeing 737 MAX 8 společnosti Travel Service před přistáním po dodávacím letu ze Seattlu. Foto: Letiště PrahaBoeing 737 MAX 8 společnosti Travel Service před přistáním po dodávacím letu ze Seattlu. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Travel Service se odhodlala k nečekanému kroku. Zatímco většina aerolinek v poslední době zmenšuje povolenou hmotnost bezplatně odbaveného

Letecká společnost Travel Service se odhodlala k nečekanému kroku. Zatímco většina aerolinek v poslední době zmenšuje povolenou hmotnost bezplatně odbaveného zavazadla, největší tuzemský dopravce ji naopak zvýší.

Od 1. listopadu budou mít cestujících možnost namísto 15 kilogramů nechat bezplatně odbavit zavazadlo o váze až 23 kilogramů. Aerolinka přechází ale z váhového modelu (více cestujícím najednou se sčítala celková povolená váha, například rodině s dětmi) na kusový model, kdy každý cestující může mít jedno zavazadlo do 23 kilogramů. Maximální váhový limit příručního zavazadla, které si cestující může vzít na palubu letadla, zůstává 8 kg.

Věříme, že tento krok, ke kterému dochází v rámci dalšího rozvoje plánovaných obchodních aktivit, přispěje k navýšení standardu kvality služeb a klienti jej ocení,“ říká Petr Šujan, obchodní ředitel Travel Service.

Cestující v třídě Business mají nově nárok na bezplatnou přepravu až dvou odbavených zavazadel, každé o maximální váze 32 kg.

Změny souvisí s propojováním s ČSA, které mají základní limit 23 kilogramů. Oba dopravci si vzájemně sdílí lety. Současně může jít o přípravu na zavedení podobného tarifního modelu, jako mají ČSA, kdy nejlevnější tarify jsou bez odbaveného zavazadla zdarma. Zatím ale Travel Service prodává letenky dál s 23 kg v základní ceně.

Za první tři čtvrtletí využilo služeb Travel Service a jeho obchodní značky SmartWings více než 5,4 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst 10, 4 %. Dalších více než milion cestujících společnost přepravila na palubách svých letadel na letech pro jiné dopravce. V daném období Travel Service uskutečnil 35 416 letů (13% nárůst) a do své flotily zařadil šest nových moderních letadel Boeing 737 MAX 8.

Tagy povolená váha zavazadla smartwings Travel Service
12 komentářů