Motoráky pro Olomouc a okolí spolknou dalších 300 milionů

Jednotka Stadler GTW po příjezdu do Česka. Foto: České dráhyJednotka Stadler GTW po příjezdu do Česka. Foto: České dráhy

České dráhy rozbíhají slíbenou modernizaci motorových jednotek Stadler GTW (řada 646), které v počtu 12 kusů nedávno pořídily v Německu.

České dráhy rozbíhají slíbenou modernizaci motorových jednotek Stadler GTW (řada 646), které v počtu 12 kusů nedávno pořídily v Německu. Dráhy aktuálně vypsaly tendr na jejich úpravy, předpokládaná hodnota je 300 milionů korun bez DPH. Pořizovací cena vlaků byla 190 milionů korun bez DPH.

Předmětem veřejné zakázky je zejména celková modernizace interiéru, dosazení chybějících prvků výbavy pro cestující, například wifi, zásuvek, nového čalounění, provedení základního rozsahu periodické opravy a souvisejících prací. Délka zakázky má být 14 měsíců.

Tucet nových motoráků bude největší novinkou na železnici v Olomouckém kraji, jehož několik souborů získaly České dráhy přímým zadáním. Jejich doménou bude především úsek z Olomouce do Moravského Berouna (trať 310) a z Olomouce do Drahanovic (tratě 275 a 273). Podrobnosti o jejich nasazení přinesl deník Zdopravy.cz v první polovině dubna.

Tagy České dráhy modernizace Stadler GTW Olomoucký kraj Top
27 komentářů