Most u Vltavské je po zkouškách průjezdný, ale jen pro osobní auta

Most v Bubenské ulici a zavřená tramvajová trať na Vltavské. Foto: Jan SůraMost v Bubenské ulici a zavřená tramvajová trať na Vltavské. Foto: Jan Sůra

Po více než dvou měsících od uzavření otevřela Technická správa komunikací (TSK) most v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská.

Po více než dvou měsících od uzavření otevřela Technická správa komunikací (TSK) most v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská. Částečné dopravní omezení ale potrvá, na most mohou zatím jen auta do 3,5 tuny.

Oznámila to TSK na svém twitterovém účtu. Podle uvedených informací by mělo 15. ledna začít statické podpírání.

Auta mohou jet ve směru do Holešovic pouze středem, nikoliv po okrajích mostu, ze dvou jízdních pruhů je tak jeden. Částečné obnovení provozu umožnily zátěžové zkoušky, které proběhly před vánočními svátky. Na most ještě jeho správci instalovali sondy, které budou stav mostu monitorovat. Během zátěžových zkoušek se testovalo zatížení až do 130 procent normální nosnosti.

Statické podložení má zajistit stabilitu mostu na několik let, kompletní oprava se ale zřejmě nevyplatí a Praha nejspíše rozhodne o zbourání mostu.

Zkoušky probíhaly s využitím tří devadesátitunových vozů. Most je zavřený od 24. října, několik týdnů na místě nejezdily ani tramvaje.

Tagy most Bubenská Technická správa komunikací TSK Praha
24 komentářů