dkv-spojujeme

Modrá lokomotiva v čele žlutého vlaku. České dráhy pomáhají RegioJetu na trase Praha – Ostravsko

Lokomotiva 150 Českých drah v čele vlaku RegioJetu. Foto: Bohuslav ŠkodaLokomotiva 150 Českých drah v čele vlaku RegioJetu. Foto: Bohuslav Škoda

Dvoudenní pronájem lokomotivy Českých drah končí dnes.

V čele některých vlaků RegioJetu mezi Prahou a Ostravskem se objevuje od včerejšího dne lokomotiva Českých drah. Soukromý dopravce se dohodl na operativním zapůjčení lokomotivy 150.213. Má pokrýt provozní potřebu RegioJetu. Dnes pronájem skončí.

„Taková výpomoc mezi dopravci je běžná a už dříve jsme podobným způsobem s ČD a dalšími dopravci spolupracovali. Také RegioJet běžně půjčuje své lokomotivy jiným dopravcům na zajištění vozby jejich vlaků,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. „Pro fanoušky železnice to pak může být příležitostí zachytit netradiční kombinaci vozidel více dopravců na jednom spoji,“ dodal Ondrůj.

Původní plány počítaly s nasazením lokomotivy do pátku, nakonec má podle Ondrůje pronájem skončit dnes. Aktuálně ji je možné vidět na spoji 1007 (odjezd z Prahy 11:50) a 1016 (16:24 odjezd z Havířova)

České dráhy půjčily už loni RegioJetu stejný typ lokomotivy, v minulosti si dopravce pronajal hnací vozidla od ČD Cargo. Tehdejší premiéra lokomotivy státního dopravce v čele vlaků soukromého firmy způsobila kritiku některých odborářů. Pro České dráhy jde ale o zdroj příjmů za pronájem stroje, který by jinak byl stále odstavený v depu.

Tagy České dráhy RegioJet Top
224 komentářů