Konec rivality. České dráhy půjčí RegioJetu na dva dny lokomotivu

Lokomotiva 151 a elektrická jednotka 471 v Přerově. Foto: České dráhyLokomotiva 151 a elektrická jednotka 471 v Přerově. Foto: České dráhy

V čele šesti vlaků RegioJetu ve čtvrtek a v pátek se objeví nečekaný stroj. Lokomotiva Českých drah 150.222. Dva velcí

V čele šesti vlaků RegioJetu ve čtvrtek a v pátek se objeví nečekaný stroj. Lokomotiva Českých drah 150.222. Dva velcí konkurenti se dohodli na krátkodobém pronájmu, který má řešit nedostatek provozních strojů u RegioJetu.

Půjčení lokomotivy RegioJetu potvrdil mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Lokomotivy se objeví na spojích RJ 1001 (Praha – Havířov, odjezd 5.50 z Prahy), RJ 1010 (Havířov – Praha, odjezd 10:24 z Havířova), RJ 1015 (Praha – Návsí, odjezd 16:50 z Prahy), v pátek pak na RJ 1006, 1009 a 1018.

„Jedna věc je soutěž o zakázky a druhá běžný provoz. Máme společné zákazníky a společnou zodpovědnost za zajištění dopravy. Když nás jiný dopravce požádá a můžeme pomoci, tak samozřejmě vyjdeme vstříc,“ řekl Joklík.  Daří se nám daří s Českými drahami uzavírat dohody i v jiných oblastech, jako je například pronájem prodejního místa v Brně na hlavním nádraží, které RegioJet aktuálně připravuje v hlavní odjezdové hale, řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

České dráhy RegioJetu dosud půjčily lokomotivu jen neplánovaně při mimořádných událostech, stejně tak několikrát RegioJet pomohl Českým drahám. Velký rozruch vyvolala mezi drážními odboráři zápůjčka lokomotivy ČD Cargo RegioJetu.

Tagy České dráhy RegioJet Top
234 komentářů