Modernizovanou Uničovku čeká týdenní výluka

Regionova ve Šternberku. Foto: České dráhyRegionova ve Šternberku. Foto: České dráhy

Výluky proběhnou v dopravním sedle, jsou naplánovány dvě etapy.

Cestující na nedávno modernizované trati z Olomouce do Šumperka čeká příští týden série výluk. Důvodem bude její údržba a výřezy vegetace.

Výluky jsou rozloženy na dvě etapy. Od 19. do 22. února nepojedou v úseku Šternberk – Uničov a následně od 23. do 26. února v úseku Uničov – Šumperk, a to vždy v denní době zhruba mezi 8. a 14. hodinou. Pro obě etapy prací jsou vydané samostatné výlukové jízdní řády, které počítají v části trasy s náhradní autobusovou dopravou.

V období od 19. do 22. února vždy od 8:30 do 14:10 hodin bude náhradní autobusová doprava zajištěna v úseku Šternberk – Uničov. Vzhledem k delší jízdní době po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava organizována podle výlukového jízdního řádu. Místo vlaků pojede jak zrychlená linka, která nebude mezi Šternberkem a Uničovem nikde zastavovat, tak zastávková linka, která obslouží všechny stanice a zastávky.

V období od 23. do 26. února vždy od 7:40 do 14:10 hodin bude zajištěna náhradní autobusová doprava v úseku Uničov – Šumperk. S ohledem na delší jízdní doby po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava organizována podle výlukového jízdního řádu. I v této druhé etapě bude zavedena zrychlená a zastávková linka.

Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy jsou výluky naplánovány na období dopravního sedla. Půjde o práce pravidelné údržby trakčního vedení (odpojovačů, nájezdů, křížení, úsekových děličů atd.). „Zároveň s tím se v daných úsecích budou v období vegetačního klidu provádět výřezy pro zachování ochranného pásma trakčního vedení,“ dodal Gavenda.

Tagy Správa železnic trať 290 Olomouc - Šumperk
26 komentářů