Modernizace trati v Hloubětíně uzavře na dva víkendy rušnou Kbelskou ulici

Železniční most přes Kbelskou ulici v Praze. Foto: Google Street ViewŽelezniční most přes Kbelskou ulici v Praze. Foto: Google Street View

Až do září budou pod železničním mostem zúženy jízdní pruhy.

Prahu čeká o víkendu první velké silniční omezení, které souvisí s modernizací tratí z Vysočan do Mstětic. Od soboty do neděle dojde k úplnému uzavření Kbelské ulice v úseku Novopacká – Kolbenova. Místem denně projede přes 35 tisíc aut.

Už včera došlo v místě k omezení počtu jízdních pruhů. Uzavírka začne v sobotu v 7 hodin ráno a skončí v neděli 13. března ve 12 hodin. „Provoz bude zastaven z důvodu snášení mostní konstrukce nad vozovkou. Práce začnou přípravou jeřábu, odstraněním mostnic a kolejnic. Od 21:00 následně odstartuje kolejová výluka a samotné snášení ocelové konstrukce. Výluka potrvá do 4:00, konstrukce bude poté rozřezána na menší kusy a odvezena z místa stavby,“ popsala mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Řidiče čeká objízdná trasa, která je naplánována z Kolbenovy po Chlumecké a Pražském okruhu na Novopackou. Dočasně uzavřený úsek bude objíždět také autobusová linka číslo 110. Detailněji je uzavírka popsána na stránkách Prahy 9.

Další uzavírka na stejném místě proběhne o víkendu 7. 5.–8. 5. Až do 23. září 2022 bude úsek průjezdný s omezeními. V obou směrech budou auta jezdit ve dvou jízdních pruzích, které budou zúženy na 2,5 a 3,25 metru.

Tagy Kbelská Praha 9 Správa železnic Vysočany - Mstětice
4 komentáře