Místo velkokapacitního autobusu dva najednou. Praha posílí spojení na letiště

Autobus DPP na Letišti Václava Havla. Foto: Jan SůraAutobus DPP na Letišti Václava Havla. Foto: Jan Sůra

Dva autobusy najednou budou jezdit od poloviny června o víkendech na lince 119 z Nádraží Veleslavín na Letiště Václava Havla.

Dva autobusy najednou budou jezdit od poloviny června o víkendech na lince 119 z Nádraží Veleslavín na Letiště Václava Havla. Ropid tak chce posílit spojení v době, kdy autobusy a metro nejezdí tak často a hrozí, že se do autobusů cestující nevejdou.

Ropid už dříve avizovanou změnu definitivně potvrdil na svých stránkách. Zdvojené spoje budou jezdi od devíti ráno do osmi večer až do 15. září. „Měly by vyřešit problém s kapacitou autobusů během delších intervalů metra, kdy jeden autobus navazující na metro nestačí,“ řekl mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Zdvojené autobusy budou odjíždět vždy z Veleslavína. Z letiště směrem k metru bude vyrážet jeden, ale budou jezdit častěji v intervalu do tří minut. Větší rozšíření si Praha nemůže dovolit: ne tak kvůli financí, ale nedostatku autobusů a řidičů.

Praha chtěla původně nasadit na linku velkokapacitní autobusy, které pojmou více cestujících než stávající kloubové autobusy SOR. Soutěž na pronájem autobusů ale musel dopravní podnik zrušit, protože se nikdo nepřihlásil.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy letiště praha linka 119 ropid
21 komentářů