Místo Rosničky pojedou do Střezimíře Bardotky. Kraj zakázal provoz parních lokomotiv

Lokomotiva řady 749, zvaná Bardotka. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLokomotiva řady 749, zvaná Bardotka. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Středočeský kraj ve čtvrtek kvůli suchu a hrozbě požárů zakázal řadu činností, mezi nimi i provoz parních lokomotiv.

Slavnostní rozloučení s vlakovým provoz ve Střezimíři na IV. koridoru se bude muset v sobotu obejít bez původně ohlášeného parního vlaku. Středočeský kraj ve čtvrtek kvůli dlouhotrvajícímu suchu a hrozbě požárů zakázal řadu činností, mezi nimi i provoz parních lokomotiv.

Zahájení sezony nostalgických vlaků v Praze a okolí tak budou muset obstarat na vlaku Praha – Střezimíř/Tábor lokomotivy 749.250 a 749.008 zvané Bardotky či Barči. Původně měla být v čele zvláštního vlaku parní lokomotiva Rosnička (464.202).

„Cestující, kteří budou chtít vrátit jízdenky, tak mohou učinit stejným způsobem, jakým byly zakoupeny (na pokladnách nebo v e-shopu ČD). Budeme velmi rádi, pokud se i přesto této dlouho připravované akce zúčastníte a zakoupenými jízdenkami podpoříte nákladné opravy parních lokomotiv,“ uvedly České dráhy.

Zvláštní vlak bude odjíždět v 8:48 ze Smíchovského nádraží, přistoupit bude možné v Praze-Uhříněvsi, Mnichovicích, Benešově, Heřmaničkách, Ješeticích a v Červeném Újezdu u Votic. Do Střezimíře dojede v 11:15. Na zpáteční cestu se souprava vydá v 15:24.

Provoz ve Střezimíři bude ukončen začátkem dubna, kdy začne na IV. koridoru tříměsíční výluka. Nastávající víkend je tak posledním, kdy skrze Střezimíř budou jezdit vlaky. Po skončení výluky bude provoz 30. června převeden na novostavbu tratě Sudoměřice – Votice.

Obec chce stanici proměnit v železniční muzeum, zachována bude i část trati pro provoz turistických drezín.

Tagy České dráhy IV. koridor Střezimíř Sudoměřice - Votice
60 komentářů