Rozlučku s železničním provozem ve Střezimíři ozdobí v sobotu parní vlak

Parní lokomotiva 464.202 Rosnička. Pramen: České dráhyParní lokomotiva 464.202 Rosnička. Pramen: České dráhy

Obec chce stanici proměnit v železniční muzeum, zachována bude i část trati pro provoz turistických drezín.

České dráhy vypraví v sobotu 26. března parní vlak z Prahy do Střezimíře a zpět. Půjde o zahájení sezony nostalgických vlaků, zároveň ale i o rozlučku s železničním provozem skrze Střezimíř. Provoz zde bude ukončen začátkem dubna, kdy začne na IV. koridoru tříměsíční výluka. Po jejím skončení bude provoz 30. června převeden na novostavbu tratě Sudoměřice – Votice.

V čele sobotního parního vlaku, který bude sestaven z retro vozů a jídelního vozu, pojede parní lokomotiva 464.202 Rosnička. Jízdenky je možné koupit v předprodeji u pokladen a v e-shopu ČD. Ve Střezimíři bude připraven doprovodný program.

Parní vlak bude odjíždět v 8:48 ze Smíchovského nádraží, přistoupit bude možné v Praze-Uhříněvsi, Mnichovicích, Benešově, Heřmaničkách, Ješeticích a v Červeném Újezdu u Votic. Do Střezimíře dojede v 11:15. Na zpáteční cestu se souprava vydá v 15:24.

„Slavnost k ukončení vlakového provozu v původní železniční stanici by měla všem zůstat v mysli jako milá připomínka na její více jak 150letou historii. Zároveň touto akcí děkujeme všem současným i minulým zaměstnancům dráhy, kteří se stanicí mají spojený dlouhý kus svého profesního života,“ uvedl starosta Střezimíře Miloš Jelínek.

Obec chce stanici proměnit v železniční muzeum, zachována bude i část trati pro provoz turistických drezín.

Tagy České dráhy IV. koridor Střezimíř Sudoměřice - Votice
17 komentářů