Místo obchodu prezentace projektů. Správa železnic buduje informační centrum, budovu osadí logem za 1,5 milionu

Budoucí Infocentrum Správy železnic na hlavním nádraží.Budoucí Infocentrum Správy železnic na hlavním nádraží.

Proměna obchodu na informační centrum vyjde na 5,6 milionu korun.

Správa železnic (SŽ) otevře na pražském hlavním nádraží své první informační centrum. Jeho provoz zaměstná tři lidi na plný úvazek. Nejde o jediný nový výdaj, který má zvýšit povědomí o největší státní organizaci v tuzemské dopravě. Za 1,5 milionu korun soutěží dodavatele velkého loga, které umístí na budovu centrálního dispečerského pracoviště v Praze na Balabence.

Nové infocentrum vzniká ve spodní části odbavovací haly namísto prodejny Domi. Správa železnic tak kromě nákladů na jeho provoz přijde i o část komerčního nájmu.

Správa železnic chce prostřednictvím svého infocentra na největším nádraží v zemi prezentovat svoji činnost, připravované i realizované projekty. Pořádat i tematická setkání veřejnosti s odborníky Správy železnic, například v souvislosti se stavbou tratě Praha – Kladno, přípravy vysokorychlostních tratí a dalších,“ uvedla mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Zařízení infocentra a kompletní rekonstrukce včetně vybavení vyjde na 5,6 milionu korun. „Správa železnic využila možnosti po uvolnění prostor. Původní nájemce vzhledem k omezením v souvislosti s koronavirem využil možnosti dřívějšího ukončení nájemní smlouvy,“ dodala Pistoriuosová. Podle ní bude infostánek sloužit i pro cestující pro podání aktuálních informací z provozu. „Zaměstnanci budou připraveni poskytnout asistenci občanům s omezenou schopností pohybu a orientace,“ dodala Pistoriusová.

Podle ředitelky odboru komunikace Správy železnic Kateřiny Šubové budou v infocentru tři zaměstnanci s minimálně středoškolským vzděláním a požadovanou znalostní anglického jazyka. Půjde o směnný provoz 7 dní v týdnu. „Mzda zaměstnance Infocentra bude na úrovni průměrné mzdy v ČR,“ dodala Šubová.

Správa železnic se rozhodla i pro jiný výdaj z oblasti marketingu. Za 1,5 milionu hledá firmu, která umístí na budovu Centrálního dispečerského pracoviště (CDP) v Praze na Balabence velké logo.

„Rozhodli jsme se toto logo umístit na nejmodernější technologickou budovu Správy železnic. Cílem je, aby si veřejnost, která tudy denně projíždí, logo identifikovala s naší činností,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Projektovou dokumentaci zpracovala společnost Sudop Praha, která se nedávno přiznala, že uzavírala u soutěží Správy železnic kartelové dohody se svými konkurenty.

Vizualizace loga SŽ na budově CDP. Foto: Správa železnic

Vizualizace loga SŽ na budově CDP. Foto: Správa železnic

Tagy Správa železnic Top
100 komentářů