Ministerstvo posvětilo modernizaci tratě Cheb – Sokolov, Správa železnic hledá projektanta

Stanice Sokolov. Foto: ŠJů / Wikimedia CommonsStanice Sokolov. Foto: ŠJů / Wikimedia Commons

Centrální komise ministerstva dopravy schválila plán na modernizaci úseku trati mezi Chebem a Ústím nad Labem v úseku z Chebu

Centrální komise ministerstva dopravy schválila plán na modernizaci úseku trati mezi Chebem a Ústím nad Labem v úseku z Chebu do Sokolova. Ve třech zakázkách už Správa železnic hledá firmu, která zpracuje dokumentaci pro územní rozhodnutí.

Jde o zakázky na úpravy úseků Sokolov – Kynšperk nad Ohří, Kynšperk nad Ohří – Tršnice  a Tršnice – Cheb.

Všechny tři stavby na sebe úzce navazují. Jedná se o optimalizaci tratě ve stávající stopě, výměnu železničního spodku a svršku, trakce a zabezpečovacího zařízení. S poslední stavbou tohoto souboru se připraví plnohodnotné ETCS na všechny tři úseky,“ řekla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Součástí zakázky je i zpracování oznámení pro posuzování stavby z hlediska vlivu na životní prostředí.

V případě stanice Tršnice dojde k úpravě, aby zde mohli dopravci odstavit vlaky o délce 740 metrů před uzlem Cheb. Mezi Kynšperkem a Sokolovem počítá Správa železnic s proměnou stanice Dasnice na dvojkolejnou výhybnu. V Kynšperku vznikne stanice s ostrovním nástupištěm a výtahem, přístup bude podchodem. V Tršnici vzniknou dvě nástupiště, součástí stavby je vybudování parkoviště.

Správa železnic počítá, že by k úpravám mělo dojít v letech 2024-2029. Odhadované náklady na stavby Správa železnic neuvedla.

Trať mezi Chebem a Ústím nad Labem prochází postupně velkou modernizací, aktuálně probíhají úpravy hlavně na Teplicku.

Tagy Cheb Cheb - Chomutov Karlovarský kraj Sokolov Správa železnic trať 140
15 komentářů