Severní výtopna v Chebu půjde k zemi, v sobotu se koná rozlučka

Severní výtopna Cheb. Pramen: Plzeňská dráha z.s.Severní výtopna Cheb. Pramen: Plzeňská dráha z.s.

Mezi stanicí a výtopnou bude pendlovat Hurvínek.

Chystané nové opravárenské hale Českých drah v Chebu bude muset ustoupit budova severní výtopny. České dráhy s partnery proto na sobotu připravily rozlučkovou akci, kdy bude mít veřejnost poslední možnost do historické rotundy nahlédnout.

Do areálu výtopny se návštěvníci budou moci svézt v sobotu odpoledne ze stanice Cheb (a zpět) každou hodinu historickým motorovým vozem M131.1 Hurvínek. „Po celé odpoledne je připraven program, který pobaví děti i dospělé. Pro nadšené fotografy je připravena možnost focení historických vozidel před výtopnou od 20 do 22 hodin večer,“ uvedly dnes České dráhy.

„Bude v provozu kovárna, která sloužila už v době parního provozu, během prohlídky můžete nahlédnout na práci kováře, který vás určitě nechá i bouchnout do kovadliny,“ doplnil na FB spolek Plzeňská dráha. Více informací je v propagačním plakátu nebo na webu ČD Nostalgie.

Opravárenská hala v Chebu je nejdále v přípravě, pokud jde o investice ČD do opravárenského zázemí v regionech. Dráhy už mají od loňska od Drážního úřadu stavební povolení. Dle dřívějších informací by stavba měla být hotova v roce 2025.

Další haly by měly vzniknout například v Havlíčkově Brodě, Českých Budějovicích nebo Olomouci.

Jaké další dopravní akce se chystají? Přehled získáte v našem novém kalendáři akcí.

Tagy České dráhy Cheb opravárenská hala severní výtopna Cheb železniční nostalgie
29 komentářů