Ministerstvo financí začalo hledat šéfa letiště, zájemcům dalo dva týdny

Tabule s odlety, Letiště Praha. Pramen: Letiště PrahaTabule s odlety, Letiště Praha. Pramen: Letiště Praha

Podmínkou účasti je desetiletá zkušenost na vrcholné pozici v oboru.

Ministerstvo financí vypsalo dnes výběrové řízení na post nového člena představenstva Letiště Praha. Stalo se tak den poté, co server Seznam Zprávy  upozornil, že již v čele letiště nepočítá s Václavem Řehořem.

Ministerstvo financí zveřejnilo podmínky výběrového řízení na svých stránkách. Mezi požadavky je nejméně desetiletá praxe ve vrcholném managementu v oblasti letectví, dopravy či cestovního ruchu nebo výborná orientace v oblastech letecké dopravy a cestovního ruchu. Vybraný manažer by se pak měl stát předsedou představenstva.

Řehoř dnes potvrdil, že mu ministerstvo financí jako akcionář Letiště Praha neprodloužilo smlouvu. „Rozhodnutí akcionáře respektuji a mým hlavním cílem pro nejbližší dny je zachovat maximální kontinuitu v řízení a fungování firmy. S ostatními členy představenstva pracujeme na předání agendy a zajištění této návaznosti v rámci vedení společnosti. Mám zároveň skvělý pocit z toho, že letiště zůstává v těch nejlepších rukou. Letiště Praha je silnou a stabilní společností s jasně definovanou strategií budoucího rozvoje,“ uvedl ve svém prohlášení Řehoř. Zda se přihlásí znovu do výběrového řízení, neuvedl.

Řehoř nastoupil na Letiště Praha v roce 2014, žádným výběrovým řízením neprošel. „V souvislosti s dynamickým vývojem v letecké dopravě a novými výzvami považujeme za vhodné vyhlásit výběrové řízení na člena představenstva Letiště Praha, v rámci kterého posoudíme vize a představy o budoucím směřování této strategické státní účasti. Tento postup je zcela v souladu s nominačním zákonem,“ uvedl včera Zdeněk Vojtěch z ministerstva financí. Podle něj ministerstvo dosavadní sedmiletou práci Řehoře v čele podniku oceňuje.

Tagy letiště praha ministerstvo financí prg Václav Řehoř
31 komentářů