Ministerstvo dopravy má dočasně nové vedení, náměstkem je Luděk Sosna

Budova ministerstva dopravy, v které sídlí České dráhy. Foto: MDČRBudova ministerstva dopravy, v které sídlí České dráhy. Foto: MDČR

Dlouholetý ředitel odboru strategie Luděk Sosna je nově náměstkem ministra dopravy. Jeho pozice je ale dočasná: zastupuje Lenku Hlubučkovou, která

Dlouholetý ředitel odboru strategie Luděk Sosna je nově náměstkem ministra dopravy. Jeho pozice je ale dočasná: zastupuje Lenku Hlubučkovou, která odešla na mateřskou dovolenou.

Pověření Sosny potvrdil deníku Zdopravy.cz mluvčí ministerstva František Jemelka. „Byl pověřen k zastupování náměstkyně paní Hlubučkové do doby ukončení její mateřské dovolené,“ potvrdil Jemelka. Hlubučková byla jmenována náměstkyní v červnu letošního roku, má na starosti infrastrukturu a ekonomiku.

V červnu v rozhovoru pro Zdopravy.cz Hlubučková uvedla, že očekává svůj návrat do práce během několika týdnů po porodu. „Mám výhodu v podobě dobrého rodinného zázemí a očekávám, že můj výpadek bude jen maximálně několik týdnů. Ve světě je to běžné, proč by to nemohlo jít u nás. Zkušenosti z nouzového stavu nám ostatně ukázaly, že lze bez problémů fungovat elektronicky, osobně se domnívám, že jsme byli takto i efektivnější,“ řekla.

Na ministerstvu se mluvilo o tom, že ji bude zastupovat její předchůdce na postu náměstka Tomáš Čoček. K tomu ale nakonec nedošlo. „Pan Tomáš Čoček je státním zaměstnancem v současné době zařazeným mimo výkon státní služby,“ dodal Jemelka.

Luděk Sosna patří k nejdéle sloužícím ředitelům odborů na ministerstvu dopravy, strategii vede od roku 2010. Patří ke klíčovým úředníkům, kteří rozhodují o tom, co se v Česku bude nebo nebude stavět za dopravní stavby.

Tagy Lenka Hlubučková Luděk Sosna Ministerstvo dopravy
21 komentářů