Miliardový kontrakt Českých drah v Karlovarském kraji, budou jezdit za 149,90 Kč

RegioShark od výrobce Pesa Bydgoszcz. Autor: České dráhyRegioShark od výrobce Pesa Bydgoszcz. Autor: České dráhy

České dráhy mají v dalším kraji jistotu výkonů na deset let. V Karlovarském kraji budou obsluhovat zhruba tři čtvrtiny všech

České dráhy mají v dalším kraji jistotu výkonů na deset let. V Karlovarském kraji budou obsluhovat zhruba tři čtvrtiny všech výkonů za cenu 149,90 Kč. Kontrakt má tak hodnotu 3,2 miliardy korun. O podpisu smlouvy dnes informovaly České dráhy v tiskové zprávě.

Karlovarskému kraji zbývá ještě dořešit smlouvu s GW Train Regio, který provozuje dopravu na zbývajících tratích, například z Karlových Varů do Mariánských Lázní. Karlovarský kraj výkony nesoutěžil, Českým drahám zadal zakázku přímo, to samé se očekává i u GW Train.

„I přesto, že Karlovarský kraj patří k nejmenším regionům a neobjednává velký počet vlakokilometrů, dospěli jsme k dobré ceně,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík. Ročně mají najezdit České dráhy v Karlovarském kraji s osobními a spěšnými vlaky 2,136 milionů vlakokilometrů. Cena je podobná, jakou České dráhy uzavřely nedávno na Vysočině.

České dráhy slibují kraji od jara 2021 nasadit elektrické jednotky RegioPanter, které mají jezdit na spěšných vlacích Karlovy Vary – Cheb – Plzeň. Vlaky původně měly vyjet v prosinci 2020, nakonec je nasadí o pár měsíců později.   ČD budou dál spolupracovat i se zahraničními dopravci na provozu přeshraničních linek do Saska a Bavorska. „V Karlovarském kraji jsme významně modernizovali svůj vozidlový park a v tomto trendu budeme pokračovat. Díky tomu zde budou jezdit z více než 80 % pouze nová nebo modernizovaná vozidla, která nabízejí vysoký komfort cestování,“ řekl Radek Dvořák, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod. V kraji jezdí dlouhodobě Regiosharky, vedlejší výkony budou dál obsluhovat Regionovy.

Tagy České dráhy Karlovarský kraj Top
29 komentářů