Mezi Smíchovem a Radotínem přestaly jezdit některé vlaky. Kvůli nadjezdu přes ulici Podjezd

Trať ze Prahy - Smíchov do Radotína. Foto: Správa železnicTrať ze Prahy - Smíchov do Radotína. Foto: Správa železnic

Část vlaků musí odklonem přes Vršovice a Krč.

Modernizace koridorové trati mezi Prahou-Smíchovem a Radotínem přinesla další nečekané omezení vlaků a jejich odklon. Důvodem je stav jednoho z rekonstruovaných mostů, kvůli kterému je zavedena od včerejšího dne pomalá jízda.

České dráhy a Ropid kvůli tomu začaly přesměrovávat celkem osm párů vlaků denně na alternativní trasu přes Vršovice a Krč, aniž by obsloužily Smíchov. Opatření se týká takzvaných doplňkových vlaků na lince S7 z Řevnic do Prahy a zpět, kompletní seznam je na stránkách ČD Mimořádnosti.

Podle mluvčí Správy železnic Nely Friebové je důvodem probíhající rekonstrukce železničního nadjezdu přes ulici Podjezd ve Velké Chuchli. Provoz je zde omezen již delší dobu na jednu kolej, pomalá jízda přes most tak ještě zhoršila propustnost trati.

„Rekonstruuje se polovina mostu, na druhé polovině probíhá železniční provoz. Během rekonstrukce byl zjištěn špatný stav betonu základového bloku pod úrovní zeminy a nevhodné podloží. Části pilířů mostu pod provozovanou kolejí je proto potřeba zajistit a práce provádět odlišnou technologií. Z bezpečnostních důvodů byla na provozované koleji na mostní konstrukci zavedena pomalá rychlost,“ vysvětlila Friebová. Omezení se očekává na několik týdnů.

Mezi Smíchovem a Radotínem probíhá velká modernizace od listopadu 2019, součástí je i velká modernizace stanice Praha-Radotín. Hotová má být příští rok.

Tagy 171 Pražská integrovaná doprava S7 Smíchov - Radotín Správa železnic Top Trať 171 Velká Chuchle
39 komentářů