Mezi Smíchov a Hlubočepy se vrací tramvaje, velká výluka začne Na Poříčí

Tramvaj u Nádraží Smíchov. Foto: Honza Groh / Wikimedia CommonsTramvaj u Nádraží Smíchov. Foto: Honza Groh / Wikimedia Commons

O necelý týden zkrátil Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP)  výluku mezi Smíchovským nádražím a Hlubočepy, kde od začátku prázdnin

O necelý týden zkrátil Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP)  výluku mezi Smíchovským nádražím a Hlubočepy, kde od začátku prázdnin nejezdí tramvaje kvůli opravě Nádražní ulice. Od pondělí 2. září se vrátí provoz na trať, kde kolejovou dopravu nahrazují autobusy.

K plnému obnovení provozu zatím nedojde: i nadále bude zkrácena linka č. 4 jen do obratiště Smíchovské nádraží. Důvodem je provoz pouze po jedné koleji mezi Smíchovským nádražím a zastávkou ČSAD Smíchov, kde bude probíhat práce na překládce kabelovodu. „Od pondělí bude možné dojet ze Smíchova opět až na Barrandov bez náhradní autobusové dopravy,“ potvrdila mluvčí DPP Aneta Řehková. Od pondělí se přesune dočasně i zastávka Lihovar pro všechny autobusové linky ve směru do centra z Nádražní ulice do ulice Strakonické před křižovatku s ulicí Císařská louka.

Nejde o jedinou změnu v jízdních řádech. Od soboty začne výluka tramvají v ulici Na Poříčí v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Těšnov a Havlíčkova. V rámci opravy tramvajové trati v ulici Na Poříčí dojde ke kompletní výměně dožilých kolejnic v úseku od křižovatky s ulicí Havlíčkovou po křižovatku s ulicí Těšnov, dále dojde k výměně kolejového rozvětvení v křižovatce Na Poříčí x Těšnov od Bílé labutě, včetně spojovacích oblouků. Při výměně kolejnic bude v celé délce trati položen nový asfaltový povrch a prostor vyměněné kolejové konstrukce bude předlážděn.

Oprava má skončit 23. září, přinese řadu změn tras tramvajových linek. Linka č. 3 bude rozdělena na dvě linky. Ve směru od Levského ze zastávky Palackého náměstí(na nábřeží) bude vedena jednosměrným objezdem přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo, Národní třída, Karlovo náměstí a Moráň na Palackého náměstí a dále po své trase směr Sídliště Modřany. Druhá větev pod označením č. 33 pojede po trase Březiněveská/Kobylisy – Bulovka – Palmovka – Invalidovna – Křižíkova – Florenc. Linka č. 8 pojede přes Vltavskou a Těšnov, 14 přes Náměstí Republiky, stejně tak 24 a 92. Změní se i zastávky autobus“. Pro linku č. 194 se ruší zastávka Bílá labuť (směr Malostranská), přemísťuje se zastávka Bílá labuť (směr Florenc) k chodníku na úrovni tramvajové zastávky a zřizuje se zastávka Masarykovo nádraží (směr Malostranská) v Havlíčkově ulici, přibližně 35 metrů za křižovatkou s ulicí Na Florenci, společně s linkou č. 207.

Pro linky č. 207 a 909 se ruší zastávka Bílá labuť (v obou směrech) a zřizují se zastávky Masarykovo nádraží (směr Náměstí Republiky) v Havlíčkově ulici, přibližně 35 metrů za křižovatkou s ulicí Na Florenci a Masarykovo nádraží (směr Florenc) v ulici Na Florenci, přibližně 35 metrů za křižovatkou s Havlíčkovou ulicí. Pro linku č. 908 se ruší zastávka Bílá labuť (v obou směrech).

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp výluka Smíchovské nádraží - Hlubočepy
5 komentářů