Mezi Ostravu a Opavu se vrátí vlaky, vyjedou v neděli

Obnova tratí po povodních. Zdroj: Správa železnicObnova tratí po povodních. Zdroj: Správa železnic

Už od pátku budou moct vlaky jezdit i na navazující trati mezi Opavou a Skrochovicemi, dokončeny byly také opravy mezi Bludovem a Rudou nad Moravou.

Na frekventovanou železniční trať mezi Ostravou a Opavou se v neděli večer vrátí vlaky. Obnovu úseku se podle Správy železnic (SŽ) podařilo o několik dní urychlit, provoz tam podobně jako na jiných tratích zastavily před více než třemi týdny záplavy.

„Na trať mezi Ostravou-Svinovem a opavským východním nádražím se budou moct rovnou vrátit elektrické soupravy, podařilo se totiž opravit i trolejové vedení. Tuto trasu běžně projede bezmála stovka vlaků každý den,“ uvedla SŽ.

Už od pátku budou moct vlaky jezdit i na navazující trati mezi Opavou a Skrochovicemi.

„Obnovení provozu ze Skrochovic dále do Krnova a Jindřichova ve Slezsku je problematičtější, velká voda tento úsek poškodila výrazně víc. Návrat vlaků tam očekáváme ve druhé polovině prosince,“ dodala SŽ.

Dokončeny byly také opravy mezi Bludovem a Rudou nad Moravou na Šumpersku, od soboty pak bude možné jezdit z Bohumína do polských Chalupek.

„Trať mezi ostravským hlavním nádražím a Chalupkami je sjízdná už od konce září. Rameno je významné pro nákladní dopravu, sobotní otevření větve z Bohumína je naopak klíčové zejména pro osobní dopravce, využívají ji dálkové spoje mezi Ostravou a Katovicemi. Vlaky už jezdí i v navazujícím úseku z Bohumína do Dětmarovic a dále na Slovensko a do Polska,“ uzavřela SŽ.

V Olomouckém kraji a jeho severní části je popovodňová obnova obtížnější než v Moravskoslezském kraji. Podle SŽ se podařilo urychlit opravy mezi Bludovem a Rudou nad Moravou, kam jezdí vlaky od včerejšího odpoledne. V navazujícím úseku z Rudy do Hanušovic počítá SŽ s návratem vlaků ve druhé polovině prosince.

Všechny tratě zničené povodněmi opravíme, slibuje šéf Správy železnic Jiří Svoboda

Tagy obnova provozu obnovení provozu povodně Správa železnic zaplavení trati záplavy
14 komentářů